Spausdinti

Rugsėjo 30 rytą visa Zoknių bendruomenė rinkosi į tradicinę menų mugę ,,Zoknių respublika 2023“. Asociacija ,,Zoknių bendruomenė“, lopšelis/darželis ,,Auksinis raktelis“ ir Zoknių progimnazija sukvietė gausų būrį dalyvių. I aukšto fojė šurmuliavo iš įvairių pasaulio kampelių atvykusios pelės. Susirinkusieji  džiaugėsi šmaikščiu atvykėlių humoru ir nuotaikingu 4 klasės mokinių šokiu. Linksmos dainos, šokiai džiugino ir mažą, ir didelį ,,Zoknių respublikos 2023” pilietį.

Mugėje galėjai pasipuošti laikinomis tatuiruotėmis, šmaikščiai nusifotografuoti pasidabinęs aktorių rūbais, susikurti savo arbatos receptą, išmokti pasigaminti naminuką ar  muzikos instrumentą, išbandyti  ištvermę  žaisdamas judriuosius žaidimus. Savo kūrybinį meistriškumą demonstravo medžio drožėjai, keramikai, tekstilininkai. Čia galėjai paskanauti gardžiausių pyragų ir sūrių, išgerti vaistažolių arbatos, nusipirkti sodo ar daržo gėrybių.

Teisus buvo  Bruno Ferrero sakydamas, kad ,,raskime laiko klausytis, žvelgti į akis, išmokime kartu verkti, drąsinti vienas kitą, juoktis, būti tiesiog kartu“. Juk didžiausias mūsų bendruomenės lobis - draugystė!