Spausdinti

Lapkričio 29 d. Zoknių progimnazijos 2 VDM mokiniai buvo pakviesti pažinčiai į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos „Aido“ filialą. Bibliotekoje mokiniai lankėsi pirmą kartą. Čia jie turėjo galimybę išbandyti interaktyvius smėlio ir šviesos stalus, kurti paveikslus ant smėlio rankomis bei šviečiančius molbertus, skirtus savirelaksacijai, kūrybiškumo ugdymui ar terapijai.

Piešti ant šviesos molberto galima akvarele, guašu ar nuplaunamais markeriais. Jaunieji kūrėjai išmėgino fluorescencinius markerius. Šviesos molbertas ypatingai patinka mažiesiems dailininkams, mat  kūrybos procese  gali dalyvauti keletas mažųjų menininkų. O kad būtų dar įdomiau  ir linksmiau piešti, tai galima daryti iš abiejų šviečiančio molberto pusių vienu metu.

2 VDM klasės mokiniai prisiminė ir gratažo techniką, kai raižoma mediniu pagaliuku ant specialaus juodo popieriaus. Sukurtus paveikslėlius bus galima eksponuoti mokyklos bibliotekoje.

Vaikai buvo sudominti įvairiais stalo ir lavinamaisiais žaidimais. Bibliotekos darbuotojos pasiūlė ir interaktyvių knygelių. Mokiniams atminčiai įteikti knygos skirtukai ir saldžios dovanėlės.

Mūsų diena tapo įdomi ir pilna įspūdžių bei naujų patirčių. Ne vienas mokinys į šią biblioteką dar sugrįš, atsivesdamas tėvelius, artimuosius ar bičiulius.