Spausdinti

Šiaulių Zoknių progimnazijos bendruomenė birželio 1-ąją paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Šventinę nuotaiką kūrė savaitės pradžioje visos mokyklos mokinių darbų paroda, kurios metu buvo galima išvysti vaikystės simbolį - vaikystės herbus, vyresniųjų klasės mokinių pranešimus ir piešinius ,,Aš esu!”.

Ši diena kvietė susiburti visus ir pamąstyti, kuo svarbios vaikų  teisės, kuo svarbus pats vaikas ir kodėl. Renginio metu 6 ir 8 klasės mokiniai pasidalino mintimis, įžvalgomis apie savo kaip vaikų padėtį, apie norus, apie ateitį. Vaikai – tai humaniškos, teisiškai stabilios ir dvasiškai sveikos visuomenės dalyviai.

Aktyviai vaikų teises palaikė ir mokyklos svečiai – imtyninkai iš Šiaulių sporto gimnazijos ir asociacijos Saulės miesto atletikos klubo, kurie dalinosi imtynių paslaptimis bei kvietė bendrai treniruotei. Visi norėję galėjo išbandyti aktyvius judesius – permesti priešininką per petį ar padaryti ,,kūlverstį“.

Ši diena buvo ne tik priminimas apie vaikus, apie jų teises, bet ir apie vaikus kaip pilnaverčius visuomenės narius, jų gyvenimo kokybę veikiant, išbandant ir džiaugiantis.