Spausdinti

   Balandžio mėnesio 19, 21, 24 dienomis 8 klasės mokinė Gabija Burbaitė dalyvavo patyriminiame veiklinime "matuojantis" krepšinio trenerio profesiją.   

     Aštuntokė yra krepšinio sporto mokyklos auklėtinė, todėl jai buvo pasiūlyta išbandyti save pedagogo/trenerio vaidmenyje. Tris pamokas Gabija kartu su savo  mentoriumi, fizinio ugdymo mokytoja Kristina Lašiene, kuri teikė profesinius patarimus bei pagalbą, savo klasės draugams vedė krepšinio pamokas. Tai buvo judrieji žaidimai su krepšinio elementais, taip pat estafetės, lavinančios technikos įgūdžius bei specializuoti pratimai krepšininkui.

   Šis profesinis veiklinimas nebuvo lengvas riešutėlis Gabijai. Mergina prasitarė, kad sunkiausia buvo suvaldyti klasę, sudominti nelabai dėmesingą, pasyvų jaunimą. Mokinė pasidžiaugė, kad daug ir atsakingai  ruošdamasi praturtino savo žinias ir patirtis. Galbūt Gabija ateityje neplanuoja rinktis krepšinio trenerio profesijos, bet pasimatuoti šią profesiją buvo smagu. Ji patyrė, kad pedagoginis darbas itin atsakingas ir reikalaujantis daug ne tik fizinių, bet ir emocinių išteklių.