Spausdinti

Trečiokų išvyka į Geležinkelio muziejų

Rugsėjo 10 d. trečiokai (mokytojos Laima Diktanienė ir Vitalija Čėsnienė) išvyko į Šiaulių miesto geležinkelio stotį.  Perone mokiniai matė pralekiantį krovininį traukinį, išlydėjo keleivinius traukinius į Vilnių ir Klaipėdą. Po to apsilankė  Geležinkelio muziejuje.  Trečiokai pažiūrėjo animacinį filmą, susipažino su traukinių istorija, įlipo ir apžiūrėjo lauko ekspozicijoje esantį vagoną, pamatė siaurojo geležinkelio garvežį, traktorių, mašiną GAZ – 51. Išvykoje mokiniai pagilino žinias apie dar vieną transporto priemonę bei nusprendė dalyvauti gražiausios nuotraukos rinkimuose ir UAB ,, Busturas“ organizuojamame konkurse „Pasirink ir judėk“. 

Edukacija ,,Miesto ženklai“

Rugsėjo 10 d. šeštokai, septintokai ir aštuntokai dalyvavo Šiaulių menų mokyklos organizuotoje interaktyvioje edukacijoje ,,Miesto ženklai“. Edukatorė Daiva Rozgaitė – Udrienė papasakojo žymiausių Šiaulių simbolių istoriją, ragino save identifikuoti kaip miesto piliečius, nuolat plėsti kultūrinį akiratį. Vėliau mokiniai kūrė miesto ženklų lankstinukus. 

Mėlynieji saulės atspaudai

Rugsėjo 10 dieną mūsų progimnazijos 5 klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje Šiaulių dailės galerijoje. Jie  susipažino su cianotipijos (cianotipija – mėlynieji saulės atspaudai – vienas pirmųjų fotografinio vaizdo gavimo būdų) istorija, panaudojimo galimybėmis, mokėsi pagrindinių cianotipijos technikos žingsnių. Po užsiėmimo išėjo nešini savo sukurtomis cianotipijomis. 

Antrokų išvyka į Angelo muziejų

Saulėtą rugsėjo 10 d. rytmetį antrokai su mokytojomis Antonina Šimkūniene ir Valentina Viliušiene vyko į Angelo muziejų. Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai susipažino su knygų skirtuko atsiradimo istorija, siekiančia senovės Egipto laikus. Apžvelgę skirtingų laikotarpių ir šalių knygų skirtukus, pasinaudodami meninėmis priemonėmis, antrokai dekoravo medinį knygos skirtuką. 

 

Išvyka į Jaunųjų gamtininkų centrą

Rugsėjo 10 d. 1 klasės mokiniai su mokytoja Asta Joniškiene ir pagalbininke Fajina Valiukaite vyko į Jaunųjų gamtininkų centrą ir dalyvavo edukacijoje ,,Florariumas". Mokiniai ne tik susipažino su augalų priežiūra, mokėsi ir pasidarė florariumą stiklainėlyje, bet ir apžiūrėjo keletą gyvūnėlių.    

Ketvirtokų išvyka į Šiaulių dailės galeriją

Rugsėjo 10 dieną progimnazijos ketvirtokai vyko į Šiaulių dailės galeriją. Pirmojo edukacinio užsiėmimo ,,Vaizdų detektyvai” metu jie susipažindino su modernaus ir šiuolaikinio meno kūriniais, jų raiškos įvairove, mokėsi atrasti galerijoje pristatomus meno kūrinius bei pasigamino sau ženklelius ar magnetukus. Vėliau edukacijoje ,,Cianotipija” sužinojo fotografijų – cianotipijų kūrimo technologiją bei sukūrė savo cianotipiją.